Woning

Thuja

Haagplanten zorgen voor meer privacy in je tuin op een gezellige manier. Groen in je tuin vinden mensen immers vaak leuker dan een groot hek of prikkeldraad. Als je een haagplant gaat kiezen, zul je al snel horen van de Thuja smaragd. Het is een populaire haagplant omdat hij heel divers is.

De thuja smaragd is vooral populair omdat hij bestendig is tegen van alles. Deze plant overleeft prima in kou en sneeuw. Een sterke winter doet hem dus niet veel. Maar ook droogte en zonlicht kan hij prima tegen. Je kunt je dus voorstellen dat deze plant in allerlei soorten tuinen kan overleven, of je nu een tuin op het zuiden hebt of een tuin vol schaduw.

Wat je moet weten over de Thuja haag

Je wilt graag een mooie haag in de tuin om lekker uit het zicht van nieuwsgierige blikken in de tuin te kunnen zitten? Maar ja, groen zijn je vingers niet echt en je raakt al lichtelijk in paniek als je denkt aan dat snoeiwerk en de bladeren die je elke herfst moet opharken? Daar hoef je je geen zorgen over te maken als je kiest voor de levensboom.

Ten eerste is een Thuja haag wintergroen, dus geen afvallende bladeren die door de tuin dwarrelen. En bijkomend voordeel is dat je ook tijdens de koudere maanden van het jaar gewoon privacy hebt. Levensbomen groeien niet zo snel en de coniferen hoeven slechts één tot twee keer per jaar gesnoeid te worden, vooral aan de toppen. Het enige dat je daarbij moet onthouden is dat je niet snoeit tot op het kale hout. Dan loopt de Thuja haag namelijk niet meer uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *