Crypto

Bitvavo vs Litebit

Het is goed om te vermelden dat beide partijen legitiem en betrouwbaar zijn. Het doel van beide partijen is om cryptocurrency toegankelijk te maken voor iedereen, en dat wordt ook gedaan. Waarom wij denken dat Bitvavo beter is, is vooral op het gebied van kosten, aanbod, mogelijkheden en verificaties.

Bitvavo vs. Litebit: De kosten

Bij beide partijen is een account registreren gratis. Voor iedere transactie die je bij een broker of exchange doet, betaal je een fee. Dit is meestal een klein percentage dat je afstaat aan het platform. Bij Litebit betaal je gemiddeld 2% fee, terwijl je bij Bitvavo maximaal 0.25% fee betaalt. Dit betekent dat Bitvavo meestal 8 keer goedkoper is. Dit kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je winst maakt. Ook sta je direct na aankoop meer in de min.

Een ander kostenaspect is de transactiekosten. Bij Litebit betaal je om gebruik te maken van iDEAL of Bancontact, terwijl dit bij Bitvavo gratis is.

Verschil in aanbod tussen Litebit en Bitvavo

Litebit heeft op dit moment een aanbod van 50 verschillende cryptovaluta en Bitvavo een aanbod van 88 verschillende cryptovaluta. Litebit had een lange tijd een groter aanbod, maar de afgelopen maanden hebben zij ruim 15 munten gedelist. Dit zegt ook iets over de kwaliteit van de projecten die toegestaan worden op het platform.

Verschillen Bitvavo en Litebit

Bitvavo is op bijna alle vlakken beter, met uitzondering van de supporttijden. Bitvavo is stukken goedkoper, rekent geen kosten voor koop- en opnametransacties en heeft een grote aanbod dan Litebit.